Anko Sondaj

Anko Sondaj

Akşemsettin Mah. Kardelen Sok. No:8/a
Selçuklu , Konya

İletişim Bilgileri

Burayı Kirala
info@ankosondaj.com

İş Alanları

Mühendislik Hizmetleri

Jeolojik Jeoteknik etütler, temel sondaj çalışmaları ve yerinde (in-situ) deneylerin yapılması

İmar planına esas jeoteknik etütler

Rüzgar ve güneş enerji santralleri zemin etüt ve raporlama

Karayolu, demiryolu jeolojik jeoteknik etütler

Baraj, gölet, sulama, içme suyu vb su yapıları jeoteknik etüt ve raporlamaları

Zemin Etüt Çalışması ve Zemin Sondajı

Bina, yol, hava alanı, köprü gibi yapıların inşa edileceği alanlarda, yapıların projelendirilmesinde maliyet ve emniyetini etkileyen en önemli faktör yerin jeolojik durumudur. Kaya ya da zeminlerin yapı temeli olmaları durumunda oturma, kabarma, sıvılaşma gibi problemlerle karşılaşılır. Hangi tür yapı olursa olsun, temel zemininden kaynaklanabilecek problemler, yapılacak jeoteknik zemin etütleri neticesinde elde edilecek bulgulara göre çözümlenebilir.

Zemin sondaj çalışmalarında standart penatrasyon deneyleri, gerekli yerlerde Veyn, Presiometre deneyleri yapılır. Kuyu içine Piezometre borusu indirilerek yeraltı suyu derinliği tespit edilir.

Zemin sondajları neticesinde; Örselenmiş ve örselenmemiş numune alımı yapılır. Alınan numuneler üzerinde gerekli laboratuvar deneyleri (Su içeriği, Birim hacim ağırlığı, Elek analizi vs.) yapılır.

Zemin enjeksiyonu, temel olarak akışkan malzemelerin basınç altında zemin içerisindeki boşluklara enjekte edilmesidir. Buradaki amaç zeminin ya da kaya kütlesinin mühendislik özelliklerini iyileştirmektir. Nitekim bu iyileştirme zeminin gerilme deformasyon ve dayanım gibi mekanik özellikleri ile geçirimlilik gibi hidrojeolojik özellikleri değiştirilerek elde edilir.

Zemin enjeksiyonu başlıca şu amaçlar için uygulanır:

Büyük yapıların ve uzantılarının altındaki zemin, doğal olarak üzerine gelen yükü kaldıramayacak durumda ise zeminin “ taşıma dayanıklılığının arttırılması “ sağlanır.

Yapıların altındaki zeminde, doğal olarak fiziksel veya kimyasal olaylar sonucu oluşmuş yapı bozuklukları varsa, bunların iyileştirilmesi ve bu doğal olayların devamı yavaşlatılır ve önlenir.

Tünel ve kanal gibi yapılarda yapay yüzey ile doğal zemin arasındaki boşlukların doldurulması sağlanır.

Şirketimiz sağlamlaştırma (konsolidasyon) sondajları, dolgu (kontakt) enjeksiyonları ve alüvyon enjeksiyon sondajları konusunda gerekli tecrübeye sahip olup, birden çok projede bu teknikleri uygulama imkanı bulmuştur.

Tünel Sondajları: Sığ ve derin tüneller için araştırma sondajları araştırmanın temelidir. Yapılan sondaj çalışmalarında kaya topoğrafyasının ortaya konması en önemli amaçtır. Yüzlerce metre derinlikten alınan karotlar yeraltının yapısı hakkında önemli bilgiler verir. Tünel yüksekliği, tamamen zemin yapısına göre değerlendirilip kayadan geçecek şekilde projelendirilir. Sondaj verilerine göre ciddi sorunlu yerlerde uygulanacak zemin iyileştirme yöntemleri için veriler elde edilir. Her türlü kıvrımlanma ve faylanma yüzeyleri sondaj ile tespit edilebilir. Karot elde etme dışında, sondaj kuyusu gözlemleri ve yerinde permeabilite, BST (Basınçlı Su Testi ) deneyi yapılır.

Şirketimiz güzergâh sondajları kapsamında gerçekleştirilen YHT (Yüksek Hızlı Tren ) projelerinde, derin tünel sondajları ve deney uygulamaları alanında yüklenici olarak birçok projede hizmet göstermiştir.  Bu projeler kapsamında AYGM ( T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ) ve TCK ( Karayolları Genel Müdürlüğü ) ‘den iş bitirme yeterliliğine sahiptir.

Baraj ve Gölet Sondajları: Yapı yerlerinde bulunan jeolojik birimlerin geçirimlilik, taşıma gücü, yük altında elastik/plastik davranış, sıvılaşma, şişme, oturma, kazı klası, kazılabilme, delinebilme, sertlik, deformasyon modülü, poisson oranı, kayma modülü, kohezyon, içsel sürtünme açısı gibi jeoteknik bilgilerin toplanarak, değerlendirilmesi amacıyla, sondaj çalışmaları yapılır. Yerinde (In-situ ) yapılacak deneyler ile laboratuvar çalışmaları ile detaylı mühendislik jeolojisi harita, kesit ve raporlarını hazırlama çalışmaları yapılmaktadır. Baraj, gölet gibi su yapılarının gövde dolgu inşaatları ile kanal, dolu savak, regulatör gibi diğer yapıların beton agrega ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile araştırma çukuru ve temel sondaj çalışmaları yapılır. Şirketimiz yeterli donanım ve uzman kadrosuyla DSİ (Devlet Su İşleri ) Genel Müdürlüğü bünyesinde yüklenici olarak birçok projede iş bitirme yeterliliğine sahiptir.

Çalışma S.

Hafta İçi
08:30-18:30
Cumartesi
08:30-18:30
Pazar
Kapalı-
MENU